Opći uvjeti poslovanja internetske trgovine dexyco.hr uređeni su sukladno zakonima Republike Hrvatske (Zakon o zaštiti potrošača), preporukama TZS i međunarodnim kodeksima o e-poslovanju. Korisnike molimo da se prije kupnje upoznaju s ovim Općim uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim svojim pravima i obvezama.

Načini plaćanja

Plaćanje narudžbe može se izvršiti na bilo koji od sljedećih načina:

1. Plaćanje kod preuzimanja pouzećem:

Kod ovog načina plaćanja cjelokupni iznos naznačen u računu, uključujući i trošak dostave, plaćate dostavljaču pri preuzimanju pošiljke.

2. Plaćanje po predračunu:

Plaćanje internet bankarstvom ili općom uplatnicom (u svim poslovnicama banaka, FINA-e ili uredima Hrvatske pošte) prema ponudi uz dostavu poštom. Ako odaberete ovaj način plaćanja, po uspješno provedenoj narudžbi primit ćete e-mailom ponudu s podacima za plaćanje koju možete platiti Internet bankarstvom ili općom uplatnicom. Svaki od navedenih načina plaćanja može sadržavati naknadu propisanu uvjetima uplatnog mjesta. Tu naknadu uplatitelj snosi sam i ona nije nadoknadiva od Dexy Co d.o.o. Vaša narudžba će biti obrađena nakon što primimo uplatu ili potvrdu o uplati koju možete poslati na e-mail online.hr@dexyco.hr

3. Plaćanje kreditnom karticom:

Narudžbu možete platiti kreditnom karticom Master Card, Visa ili Diners. Nakon potvrde narudžbe ćete klikom na gumb PLATI otvoriti prozor za uplatu.

Dexy Co koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Dostava

Dostava je besplatna ako ukupni iznos kupnje premašuje 50 EUR (s PDV-om). Ako je vrijednost kupnje ispod  50 EUR, poštarina (trošak otpreme) iznosi 4,65 EUR (35 KN). O visini troškova dostave kupac je upoznat prije potvrde predaje narudžbe s izdvojenim prikazom iznosa ovih troškova.

Dostavu vrši poduzeće Pošta Slovenije u suradnji s Hrvatskom Poštom. Artikle kupljene u web trgovini isporučujemo na području Republike Hrvatske.

Rok isporuke

Proizvodi se dostavljaju u roku od 1 do 7 radnih dana od datuma narudžbe, u skladu s rokovima međugradske isporuke Hrvatske pošte. Kod plaćanja po ponudi kao datum narudžbe smatra se dan kada je vaša uplata primljena na naš račun. Ako proizvod ima duži rok isporuke, to je jasno označeno u web trgovini. Dexy Co ne preuzima odgovornost za štetu koja bi mogla nastati zbog dužeg roka isporuke.

U vrijeme praznika i u prosincu vas molimo da narudžbu napravite na vrijeme jer zbog većeg opsega posla u pošti ne možemo jamčiti brzu dostavu.

U slučaju da proizvod koji ste naručili nije dostupan ili ne možemo isporučiti na vrijeme, o tome ćemo vas što prije obavijestiti putem e-maila ili telefona. Ako ste za proizvod koji neće biti isporučen već platili, iznos će vam biti vraćen.

Detaljnije o dostavi

Proizvodi će biti dostavljeni na adresu koja je u narudžbi navedena kao „adresa za dostavu“. U slučaju da kupac u vrijeme dostave ne može preuzeti pošiljku, može ju preuzeti kasnije u poslovnici Hrvatske Pošte. U slučaju da kupac ne preuzme robu u dogovorenom vremenu te je potrebna ponovna dostava, kupcu se obračunaju dvostruki troškovi dostave. Hrvatska pošta kao ugovorni izvođač dostave zadržava pravo na primjeren način provjeriti identitet primatelja proizvoda (kupca) – npr. uvidom u javne isprave. Prilikom preuzimanja dostavom, kupac potvrđuje količinu i kvalitetu naručenog proizvoda.

Ako se prilikom preuzimanja pošiljke utvrdi da je pošiljka (paket) ili proizvod oštećen, u njemu nedostaje sadržaj ili su vidljivi znakovi otvaranja, kupac je obvezan odmah, a najkasnije u roku 15 dana od preuzimanja, pokrenuti postupak reklamacije putem adrese e-pošte: online.hr@dexyco.hr

Proces kupnje

 1. Narudžba primljena – Nakon kreiranja narudžbe kupac će primiti obavijest putem e-maila s potvrdom da je narudžba primljena. Nakon toga ima kupac pola sata vremena da narudžbu otkaže s klikom na link „otkazivanje narudžbe“ koji se nalazi u e-mail poruci s potvrdom narudžbe. Kupac može na internetskoj stranici pratiti status i sadržaj narudžbe.
 2. Narudžba potvrđena – Ako kupac narudžbu ne otkaže, narudžba ide u proces obrade tijekom kojeg prodavač provjeri narudžbu i dostupnost proizvoda te u skladu s time narudžbu potvrdi ili otkaže. Dexy Co d.o.o. može, zbog provjere podataka ili osiguravanja ispravnosti isporuke, kupca kontaktirati putem kontaktne e-mail adrese ili broja telefona. Ako je rok isporuke duži od običnog, kupac ima pravo otkazati narudžbu proizvoda, a Dexy Co d.o.o. je dužan kupca redovito obavještavati o predviđenom roku isporuke. U slučaju da kupac narudžbu otkaže, Dexy Co d.o.o. će kupcu vratiti iznos ako je isti već bio plaćen. U slučaju plaćanja kreditnom karticom će račun kupca biti zadužen tek prilikom isporuke narudžbe. Dexy Co d.o.o. ne preuzima odgovornost za štetu koja bi mogla nastati zbog dužeg roka isporuke ili neisporučenog proizvoda.
 3. Narudžba u dostavi – Dexy Co će u dogovorenom roku naručene proizvode pripremiti i otpremiti te o tome kupca obavijestiti putem elektronske pošte. U toj e-mail poruci će kupac dobiti i informacije o pravu na vraćanje artikla, na koga se može obratiti u slučaju kašnjenja dostave i na koga u slučaju prigovora.

Valjanost ponude

Cijene koje se navode u internetski trgovini su neopozive i važe samo za narudžbu putem interneta.

Cijene važe samo za gore navedene načine plaćanja i pod gore navedenim uvjetima. Sve cijene uključuju PDV, osim ako je posebno istaknuto drugačije.

Iako se neprestano trudimo osigurati ažurne i točne podatke može se dogoditi da je podatak o cijeni pogrešan. U tom slučaju ili u slučaju da se cijena tijekom obrade narudžbe promijeni, kupac će biti u mogućnosti otkazati kupnju, a istovremeno će Dexy Co kupcu pokušati ponuditi rješenje koje bi pružalo obostrano zadovoljstvo.

 

Ako proizvod nije na stanju, može doći do promjene cijene o čemu prodavač kupca mora obavijestiti. Slike su simbolične i ne moraju uvijek odražavati realno stanje.

Valjanost akcijske ponude

Rokovi valjanosti akcije su navedeni uz akcijsku ponudu i mogu se međusobno razlikovati. Akcijske cijene važe za sve kupnje obavljene za vrijeme trajanja akcijske ponude. Ako akcijska cijena nije označena, onda tijekom kupnje važe redovne cijene.

Pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat proizvoda

Potrošač može ugovor jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. U tom roku kupac (potrošač) mora pismenim oblikom obavijestiti prodavača putem elektronske pošte na online.hr@dexyco.hr ili na adresu Šetalište 150. brigade 8, 10000 Zagreb.

Pakete s plaćanjem kod preuzimanja pouzećem ne primamo. Prodavatelj će trošak kupnje ukupno sa troškovima standardne dostave potrošaču vratiti na transakcijski račun kupca nakon što primi vraćene proizvode. Kupac snosi troškove povrata.

Kupac je obvezan vratiti proizvod nekorišten, neoštećen te u originalnoj, neoštećenoj ambalaži i nepromijenjenoj količini. Uz pošiljku mora biti kopija računa.

Više o pravu na raskid ugovora i povratu proizvoda možete pročitati ovdje.

 

Prigovori

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, potrošač može poslati putem pošte na adresu Šetalište 150. brigade 8, 10000 Zagreb ili elektroničke pošte na adresu e-pošte online.hr@dexyco.hr.

Kako bi potrošaču Dexy Co d.o.o. odgovorio na pisani prigovor koji nije upućen elektroničkom poštom, mole se potrošači da navedu točne podatke o svome imenu i prezimenu te adresi na koju će im biti dostavljen odgovor. Odgovor na prigovor potrošača Dexy Co d.o.o. zakonski mora dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora.   
U slučaju eventualnog spora Dexy Co d.o.o. i potrošač će spor riješiti mirnim putem, a ukoliko isto nije moguće nadležan je Općinski građanski sud u Zagrebu uz primjenu hrvatskog prava. Rješavanje sporova je moguće pred Sudom časti HGK ili drugim centrima za mirenje.  
Potrošačke sporove moguće je rješavati putem ODR platforme Europske komisije https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR.
Ukoliko potrošač prihvaća Opće uvjete poslovanja, isti prihvaća i sve druge uvjete navedene na web-stranici dexyco.hr te sve ostale odredbe navedene na toj web-stranici. Ukoliko se potrošač ne slaže s bilo kojim dijelom predugovorne obavijesti ili Općih uvjeta poslovanja moli se isti da ne koristi web-stranicu dexyco.hr i ne sklapa ugovor o kupo-prodaji.  
Dexy Co d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih Općih uvjeta poslovanja i pravila bez prethodne najave. Opći uvjeti poslovanja su sukladni zakonima Republike Hrvatske.
Ukoliko je kupac pravna osoba na njega se ne odnose pravila o zaštiti potrošača propisana Zakonom o zaštiti potrošača. 
Pravila o pisanom prigovoru potrošača ne odnose se na pravne osobe, a na koje se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima i Zakon o elektroničkoj trgovini.

 

Arhiviranje ugovora

Ugovor se arhivira (sprema) na vrijeme/rok potreban za čuvanje dokumenata ove vrste, sukladno zakonodavstvu, odnosno računovodstvenim standardima. Ugovor se arhivira na adresi Dexy Co d.o.o, Verovškova ulica 60a, 1000 Ljubljana. Potrošač može na zahtjev dobiti kopiju. Zahtjev za kopiju možete poslati na adresu elektroničke pošte online.hr@dexyco.hr.

Dostupnost informacija

Dexy Co d.o.o. se obavezuje uvijek navesti potrošaču sljedeće informacije: identitet poduzeća, kontaktne adrese, bitne karakteristike proizvoda i usluga, dostupnost proizvoda, uvjete dostave proizvoda ili usluga, sve cijene koje moraju biti jasno i nedvosmisleno naznačene, načine plaćanja i isporuke, vremensku valjanost ponude, rok u kojem kupac može raskinuti ugovor i uvjete za raskid ugovora, postupak prigovora uključujući sve podatke o kontaktnoj osobi ili službi za odnose s potrošačima.

Ponuđač kupcu izda račun na trajnom mediju i s jasno izdvojenim troškovima. Ponuđač kupcu pruža informacije i upute kako raskinuti ugovor i proizvode vratiti, ako je to potrebno i moguće.

Ugovor (narudžba) je u elektronskom obliku sačuvana na poslužitelju ponuđača i potrošaču (kupcu) u svakom trenutku dostupna u njegovom korisničkom profilu (Moj profil).

Računi se arhiviraju na adresi poduzeća i potrošaču su dostupni na izričit zahtjev kupaca.

Internet trgovina Dexy Co može izvršiti transakciju kupljenog blaga samo ako vlasnik kartice popuni narudžbu za kupnju proizvoda u koje pored podataka za prijavu u Internet trgovinu sadrži i:

 • Ime i prezime kupca – vlasnika kartice
 • Adresu stalnog prebivališta na kojeg vlasnik prima ispise
 • Broj mobilnog ili fiksnog telefona vlasnika kartice
 • Adresu elektronske pošte vlasnika kartice
 • Vrstu kartice s kojom izvrši plaćanje narudžbe
 • Količinu i vrstu naručenih proizvoda
 • Iznos za koji će se kartica teretiti nakon otpreme robe i koja predstavlja zbroj kupoprodajne cijene za naručenu robu sa svim troškovima i porezima
 • Adresa dostave i adresa vlasnika kartice moraju biti iste
 • Adresa se ne smije glasati na adresu hotela u inozemstvu ili poštanski sandučić.

Internetska trgovina Dexy Co dužna je kupcu na osnovu njegove narudžbe u skladu s gore navedenim omogućiti još jednom provjeriti sve gore navedene podatke prije konačne potvrde narudžbe. Ako narudžba ne sadrži sve gore navedene podatke, internetska trgovina Dexy Co može narudžbu otkazati.

 

Zaštita osobnih podataka

Dexy Co d.o.o. poštuje vašu privatnost i štiti vaše osobne podatke te stalno poduzima mjere za zaštitu vaših osobnih podataka u skladu s trenutno važećim propisima i dobrim poslovnim praksama.

Poslujemo sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka i odredbe Europske direktive o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Prikupljene osobne podatke čuvamo na siguran način i trajno, odnosno do otkazivanja dozvole od strane osobe čiji podaci su prikupljeni.

Upravljač osobnih podataka je poduzeće Dexy Co d.o.o.

Više o informacija o zaštiti osobnih podataka možete pročitati ovdje.

 

Internetska trgovina dexyco.hr i svi podaci, slike proizvoda i prikazana grafika na internetskoj stranici su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje sadržaja nije dopušteno bez prethodne pisane dozvole. Trgovačke marke i logotipi trećih lica se koriste uz njihovu dozvolu i u njihovoj su vlasti.