Kostimi i maske

po strani
Filtriraj
Resetirajte filtere
Spol
Dob
Robne marke
Kolekcije
Prikažite više
Cijena
djecaci
univerzalno
2 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Maske A8552EU4
Dob: 5+ godine
Star Wars maska za igro Ezra Bridger
114,99 HRK
Sačuvano u omiljne
Maske C1557EU40-2
Dob: 4+ godine Visina figure: 9,5 cm
Star Wars maska za igru Poe Dameron
88,99 HRK
Pročitajte

Kostimi i maske

Kostimi i maske jedna su od potkategorija u našoj glavnoj kategoriji Igračke.

Kostimi i maske sastavni su rekviziti prilikom maskenbala i drugih svetkovina u kojima je potrebno maskirati se u neki drugi lik ili čak i drugi spol.

Porijeklo kostima i maski

U Hrvatskoj su kostimi i maske običaji tijekom poklada, svečanog razdoblja prije korizme, dijela godine kada se katolici kroz 40 pokorničkih dana pripremaju za najveći katolički blagdan, Uskrs.

Poklade se priređuju kroz povorke maškara, kostimiranih plesova, bakljada i vatrometa te raznih drugih karnevala.

Običaj je i da se na kraju maskenbala održi svečano spaljivanje Krnje, svojevrsne personifikacije „princa karnevala“.

Tijekom maskenbala, i djeca i odrasli maskiraju se u razne likove te takvi, namaškarani, sudjeluju u povorci.

Maskenbal potiče još iz rimskog vremena, kao i iz paganskog vjerovanja u strašenju i protjerivanju zlih sila i studeni. Kako maskenbali prate današnje trendove, često se za Krnju izabiru karikature ili pojave u društvu koje zaslužuju spaljivanje i protjerivanje.

Kostimi i maske aktualni su i tijekom Halloween praznika, koji se slavi noć uoči Svih svetih, 31. listopada, kod nas poznat i kao Noć vještica. Kolijevka proslave Halloweena je u anglosaksonskim zemljama, a obilježava se kao zabavni festival koji uključuje maskiranje, ukrašavanje kuća i okućnica bundevama (Jack-o'-lantern) te drugim ritualima koji se povezuju sa strašenjem smrti uoči Dana svih svetih.

Kostimi i maske u Dexy Co internet trgovini

Na stranicama Dexy Co internet trgovine možete pronaći kostime i maske za vrtićku i za školsku djecu.

Vaši klinci u trenu mogu postati super junaci animiranih i igranih filmova.

Na raspolaganju su jednodijelni ili višedijelni kostimi, primjerice, Mickey Mouse ili Minnie kostimi, kostimi za male pirate ili pak cijeli asortiman Marvel kostima za male Spidermane, Hulkove, Ironmane, itd.

Klinceze mogu izabrati neke od kostima iz edicije My Little Pony, primjerice, Pinkie Pie kostim koji dođe u nekoliko veličina, za djevojčice od tri i četiri godine kao i za djevojčice od pet i šest godina ili pak još jedan kostim iz My Little Pony kolekcije, Rainbow Dash.

Ne smijemo zaboraviti spomenuti i Supergirls Party kostime, kao i Super Heroes Party kostime za klince i klinceze od tri do šest godina.

Za djecu koja se ne osjećaju ugodno u kostimima, a žele biti dio karnevalske povorke, tu su maske akcijskih junaka i likova iz popularnih crtića.

Vaše dijete može postati Thor iz Avengers edicije super junaka ili Crveni Power Ranger, a može se i zamaskirati u nekog od likova iz svijeta Star Warsa ili postati Disney junakinja Pepeljuga koja je spremna za bal, tj. maskenbal.

Kostimi i maske čekaju na vas na stranicama Dexy Co internet trgovine.

Neka vaši klinci budu najbolje zamaskirani na sljedećem maskenbalu.