Karte

po strani
Resetirajte filtere
Kolekcije
Prikažite više
djevojcice
univerzalno
7-8-godina
0 proizvoda
Za izabrane kriterijume nisu pronađeni proizvodi!
Pročitajte

Karte

Igraće karte nastale su u Kini i to, prema određenim povijesnim izvorima, tijekom devetog stoljeća.

Preko Indije i Egipta igraće karte došle su u srednjem vijeku i u Europu (nekad tijekom 14. stoljeća).

Prve karte bile su ručno oslikane i iznimno skupe te su se smatrale svojevrsnim statusnim simbolom tadašnjeg plemstva i bogataša.

Popularnost igraćih karata postajala je s vremenom sve veća, a s tehnološkim napretkom, igraće karte postaju dostupne svima.

Danas postoje igraće karte i kolekcionarske karte.

Igraće karte koriste se za igranje kartaških igara i u jednom svežnju (špilu) karata nalazi se 52 igraće karte.

Najpopularnije kartaške igre su Remi, Žandar, Tabla, Tač, Preferans, Poker, Šnaps, Pasijans, itd.

Postoje i posebne igraće karte za specijalne kartaške igre kao što su karte Mađarice čiji komplet sadrži 32 karte i koje su drugačije ilustrirane od klasičnih igraćih karata.

Piatnik igraće karte

Najpopularniji proizvođač igraćih karata je austrijska tvrtka za proizvodnju igraćih karata i društvenih igara Spielkartenfabrik Ferd. Piatnik & Söhne ili kratko i jasno – Piatnik.

Tvrtka Piatnik osnovana je 1824. godine u Beču i od tada raste njena popularnost i prepoznatljiva kvaliteta njihovih igraćih karata.

S godinama proširili su svoju ponudu i na proizvodnju i osmišljavanje društvenih igara koje su dostupne i na stranicama Dexy Co internet trgovine, pod kategorijom Društvene igre, no nikad nisu zanemarili svoj prvi proizvod te danas možete pronaći na stotine različitih špilova igraćih karata austrijske tvrtke Piatnik.

Ove karte možete pronaći i na stranicama DexyCo-a, a u nastavku ovog teksta predstavit ćemo neke od igraćih karata kao i kolekcionarskih karata ovog najpoznatijeg branda.

Karte u Dexy Co internet trgovini

Kao što smo napisali, na stranicama Dexy Co internet trgovine možete pronaći igraće i kolekcionarske Piatnik karte.

Od igraćih karata možemo izdvojiti set Remi – Bridge igraćih karata koji se sastoji od dva špila od po 55 karata (52 igraće karte plus tri Jockera) s prepoznatljivom plavom i crvenom poleđinom.

Isto tako, u ponudi imamo i Piatnik igraće karte za Briškulu i špilove za Poker s igraćim kartama crne ili zelene poleđine, a ne smijemo zaboraviti spomenuti i Piatnik karte za popularnu igru Mađarice sa zanimljivim ornamentima na poleđini.

Kolekcionarske Piatnik karte dolaze pod imenom Mega Trumpf i sadrže ilustrirane karte raznih modela automobila i radnih strojeva.

Uz mnoge korisne tehničke podatke i karakteristike koje su naznačene na svakoj karti, s ovim kolekcionarskim kartama djeca mogu igrati i posebno osmišljenu edukativnu igru o automobilima i radnim strojevima.

Ne smijemo zaboraviti spomenuti i Piatnik igraće karte za Crnog Petra, popularnu kartašku igru za cijelu obitelj koje se sastoje od 31 karte koje su ilustrirane crtežima životinja.

Razgledajte ponudu Piatnik i Mega Trumpf karata na stranicama Dexy Co internet trgovine i odaberite karte koje su u skladu s dječjom dobi i interesima,

Dexy Co, vaš prijatelj tijekom dječjeg odrastanja!